Subaru ska bygga Världens säkraste bilar. Nu är målet nått med två modeller. Nya Forester noterade högst betyg av alla i årets JNCAP och tilldelats därmed Grand Prix Award. Samma utmärkelse gick förra året till Impreza och XV.

Förutom säkerhetsbetygen i Japan NCAP rankas såväl Forester som XV och Impreza som Top Safety Pick + i amerikanska IIHS, vilket betyder att de är säkrast i sina respektive klasser.

Nya Subaru Forester bygger på Subaru Global Platform och är standardutrustad med det Världsledande förarassistanssystemet EyeSight. Sedan introduktionen av EyeSight har Subaru lyckats reducera så kallade upphinnandeolyckor med hela 84 procent jämfört med bilar som saknar systemet.

Subarus mål är att 2030 ska ingen dödas eller skadas allvarligt i eller av en Subaru. Visionen gäller alltså inte enbart förare och passagerare utan även oskyddade trafikanter som fotgängare och cyklister.

* Subaru Forester noterade 96,5 poäng i JNCAP 2018-2019, vilket är den högst utdelade poängen någonsin enligt nuvarande beräkningsmetod.