NU HOS OSS!

Finlands mest populära Subaru bilmodell, Forester, genomgick en fullständig översyn och fick en ny elektrifierad e-Boxer kraftledning. Priserna för Forester e-Boxer som anländer till Finland i december börjar med 44,393 euro.

Sedan dess har mer än 3,8 miljoner enheter sålts världen över sedan starten av Subaru Forester. Först introducerades 1972, är Subarus berömda symmetriska AWD-fyrhjulsdrift redan i 18 miljoner Subaru-bilar. Under många år har Subaru Forester varit Finlands mest populära Subaru-modell.

Den nya femte generationens Subaru Forester har omformats till sin välbekanta kraftledning. Det här är den tredje Subaru-modellen byggd på Subarus nya globala infrastruktur som förbättrar säkerhet och prestanda. Den nya infrastrukturen omdirigerar kollisionen energi tre sträckor bort från hyttpassagerarna i stället för de föregående två, och ger 40% effektivare kollisionsenergisubvention än den föregående.

Subarus mål är att bygga de säkraste bilarna i världen, och den nya Forestera avviker inte från målet. Tidigare byggt på samma infrastruktur, var Impreza och XV redan utvalda som de säkraste bilarna i sin klass i Europa, Nordamerika och Japan.

Endast e-Boxer kraftledning

Subarus AWD symmetriska fyrhjulsdrift och boxermotor är kända för ökad förarsäkerhet genom stabilitet och unik balans. Forester kraftledning bygger på en kombination av kontinuerlig symmetrisk fyrhjulsdrift, en boxermotor och en standard 7-växlad Lineartronic automatisk växellåda.

Subaru presenterade en ny e-Boxer-kraftledning vid Genèves Motor Show, där teknik som kombinerar en direktbränsleinsprutningsboxmotor och en elmotor är den första i det nya Forester-sortimentet.

Subaru-lösningen integrerar en 16,7 hästkraftselektronik inuti Lineartronic-överföringen. De nya Subaru Foresters säljs exklusivt med en kombination av en 16-ventils direktinsprutningsbränsletank och en 2,0-liters bensindriven boxermotor och en elektrisk motor. Bensinmotorn har en topputgång på 150 hk / 5600-6000 rpm. och dess vridmoment är 194 Nm / 4000 rpm.

Det elektriska systemet hjälper särskilt bilen att accelerera. När systemet är i bruk stiger motorns effekt till 166,7 hästkrafter och levererar 259 Nm vridmoment. Den genomsnittliga motorkonsumtionen är 6,8 l / 100 km.

Under normala körförhållanden viks Subaru e-Boxer ungefär hälften av det räckte avståndet elektroniskt. E-Boxer-kraftledningen har ett 118,4 volts batteri monterat på bakaxeln, som laddas under körning. Systemet förändrar inte driften av Foresters fyrhjulsdrift. Kraften mellan fram- och bakaxlarna distribueras fortfarande i ett förhållande av 60/40 – 50/50.

e-boxer

Starkt på väg och off-road prestanda

Foresters låga tygndpunkt gör körningen väldigt bekväm och kontrollerad. Foresters lutningen har reducerats genom att byta chassi och öka fram- och bakspårbredden med 20 millimeter. Forester har också nya och större bromsskivor som svarar mer effektivt på bromsförhållandena och förkortar bromsprocessen.

Offroad körning underlättas av Foresters markfrigång, som fortfarande är 220 millimeter. Forester är utrustad standard med det bekanta X-Mode-systemet, vilket gör det lättare att köra på svår terräng. X-Mode kopplas för att styra användningen av accelerator- och bromspedaler och växellådor, till exempel på branta backar. X-Mode-systemet, som även innehåller en Hill Decent Control, hjälper föraren när det behövs.

Med den nya Forester kan föraren för första gången välja mellan två körlägen i X-läge, beroende på körförhållandena. Snö-Grus-läge rekommenderas för användning på en robust yta, medan D Snöläge är konstruerat för en halt, mjuk yta.

Foresters off-road-kapacitet har också förbättrats genom att minska framsidan (-10 mm) och bakre överhängen (-5 mm). Foresters frigivningsvinkel är nu 20,2 grader framåt och 25,8 grader bakom.

Forester är också känd för att vara en kraftfull dragbil med hög prestanda, vars stabilitet styrs av Subarus VDC (Vehicle Dynamics Control System). Det elektroniska systemet hjälper bilen att köra i hala förhållanden och tar också hänsyn till släpvagnens rörelse vid bogseringen. Den nya Foresters släpvagn med släpvagn är 1.870 kg.
Mer utrymme fram och bak

Den avancerade dragkraft, mångsidiga och rymliga interiörer och robusta prestanda är styrkorna hos den nya Forester.

Foresters utseende har blivit omdesignad och bilen har vuxit i storlek. Forester är 15 mm längre, 20 mm bredare och 5 mm lägre än föregångaren. Foresteren är 30mm större i hjulbasen, och de ökade dimensionerna är särskilt tydliga i inredningen och därigenom i rescomfort.

Den ombyggda hytten har byggts med ergonomisk design, kvalitetsmaterial och en sportig utseende dashboard, instrumentbräda och ratt. Forester har också nya säten som ökar passagerarkomforten och stöder passagerarna, särskilt i sidled. Sätesvärmeelementen är också större och sträcker sig nu till sätesryggstödet.

Forestern är lättillgänglig pga dörrarna öppna rejält och sätet är placerade så att passagerarutrymmet har den bästa utsikten över trafikmiljön. Formen på bakdörrens dörröppning är nu mer kvadratisk vilket gör det lättare att bland annat installera ett barnstol i baksätet. Luftmunstycken som blåser sval eller varm luft installerade i baksätets fotbrunn har också ombyggts.

Den mångsidiga volymen har också ökat från 509 till 1 779 liter. Jämfört med föregående är utrymmet 134 mm större och 290 mm längre. Den elektriska bakluckan stängs och öppnar snabbare. Dörren öppnas och stängs automatiskt om 5,0 sekunder istället för 9,2 sekunder.

e-boxer

Till Finland i december

Den nya modellen lanseras i fyra olika utrustningsnivåer – Base, Active, Ridge och Summit.

Varje Forester-modell levereras med EyeSight kollisionsskydd, SRVD (Subaru Rear Vehicle Detection) varningssystem för bakifrån närmande bilar och blinda fläckar, bakre kamera med spolfunktion och LED kurvljus. Dessutom kommer Forester med ett underhållningssystem för pekskärm som kan användas för att ansluta Apple CarPlay-smartphonefunktioner via en USB-port och dra nytta av bekanta applikationer som laddas ner till din smartphone. Systemet levereras också med Android Auto Ready. På Forester är språket som används för olika informations- och informationssystem alltid finska.

Nytt från Aktiv nivå, erbjuder Subaru ett förarens ansiktsigenkänningssystem som automatiskt justerar sätet och ratten till önskade justeringar när föraren känns igen. Du kan lagra ansiktsbilder av fem olika personer i systemminnet.

Den nya Forester e-Boxers modllerna kommer till Finland i december. Förhandsförsäljnining på nya Forester e-boxer har börjat.

VÄLKOMMEN IN OCH BESTÄLL DIN NYA E-BOXER FORESTER!

Subaru Forester e-Boxer prislista:

Subaru Forester e-Boxer Base 44,393€

Subaru Forester e-Boxer Aktiv 47,422€

Subaru Forester e-Boxer Ridge 51,109€

Subaru Forester e-Boxer Summit 53,801€

e-boxer