Bilisten har studerats för att känna sig säker i Subaru – Autotalo Jedi

Bilisten har studerats för att känna sig säker i Subaru

Subarus utmärkta krocksäkerhetsåtgärder i bilens infrastruktur, säkerhetsteknologi och förarassisterade EyeSight gör att föraren känner sig säker bakom Subaru-ratten. I en studie riktad till bilägare kom den prestigefyllda engelska publikationen Auto Express på fältet till samma slutsats.

Den engelska bilpublikationen Auto Express genomför en årlig undersökning av ”Driver Power Survey” av bilägare, vilket resulterade i att Subaru återigen steg till nummer ett i kategorin säkerhets- och förarassistanssystem. Subarus ambitiösa mål är att bygga de säkraste bilarna i världen. Nu är det målet inte längre bara en vision utan, efter många opartiska säkerhetstester, den verkliga sanningen.

I vinnarens liknande tester och undersökningar kommer Subaru att kombineras med det förarassisterade EyeSight-systemet och Subaru Global Platform-infrastrukturen. I en studie utförd av tidningen Auto Express rankades Subaru för säkraste bilen för andra gången i rad.

– I år lyckades Subaru också exceptionellt bra. Alla svaren på årets Driver Power-undersökning visar att Subaru-ägare är nöjda med nästan allt som har med bilen att göra. Ägarna berömmer särskilt Subarus säkerhetssystem, som de värdesätter som de bästa i branschen. Därför är det inte förvånande att de vanligtvis också är de mest märkeslojala kunderna, säger Auto Express-reporter Steve Fowler.

Den senaste utmärkelsen är bara en av de erkännanden som nyligen fått Subaru. Till exempel förra året den prestigefyllda What Car? biltidningen tilldelade sitt teknologipris till Subarus säkerhetssystem. Den prisbelönta professionella juryn ansåg att Subarus EyeSight-system var det mest avancerade i sitt slag.

Enligt en studie utförd av Subaru Corporation i samband med försäkringsbolag har Subarus EyeSight-system minskat antalet trafikolyckor med mer än 60 procent och bakre olyckor med drygt 85 procent. En undersökning av Subaru Europe visade också att mer än 90 procent av Subaru-förarna känner sig säkra med sitt EyeSight-system i sin nya Subaru.

Rulla till toppen