Subaru förbereder sig för lanseringen av en helelektrisk bilmodell i Europa – Autotalo Jedi

Subaru förbereder sig för lanseringen av en helelektrisk bilmodell i Europa

Subaru Europe, ett dotterbolag till Subaru Corporation i Europa, bekräftade idag att företaget förbereder sig för lanseringen av en helelektrisk bilmodell i Europa.

Enligt det planerade schemat kommer demonstrationen att äga rum under första hälften av 2020-talet. Subarus helelektriska bil är en medelstor crossover-modell som har samma storlek som den nuvarande Subaru Forester-modellen. Bilen kommer att byggas på en gemensam chassistruktur med Toyota. Mer information om helelektrisk bil väntas nästa år.

Nyheten understryker Subarus ansträngningar att minska sitt miljöavtryck i Europa och möta den växande efterfrågan på alternativa kraftledningar.

Det markerar också Subarus andra fas av elektrifiering i Europa, med biltillverkaren som nyligen lanserade sina lätta hybridmodeller, Impreza e-BOXER, Subaru XV e-BOXER och Forester e-BOXER, i sina tre kärnmodeller, som idag står för 60% av den totala försäljningsvolymen.

Rulla till toppen